Om os

Yogaloft er et smukt og autentisk yogasted. Vi lægger vægt på at have de bedst uddannede yogaundervisere. Vi ønsker at tilbyde forskellige yogaformer, på et højt professionelt plan i skønne og inspirerende omgivelser.  Vi har Danmarks smukkeste yogasal med varme i gulvet og udstyr i form af måtter, tæpper, pøller osv.

Du finder her stærkt dedikerede yogaundervisere med lange uddannelser bag sig. Vi er konstant i gang med nye efteruddannelser, så du er i gode hænder hos et team som spænder bredt med dynamiske yogaformer som giver sved på panden igennem yang stillinger og flows, samt stille timer med blid yoga, yin og meditation.

Vores ambition er faste ugentlige hold med Yoga for Børn og Yoga for Mænd

Udover de ugentlige timer vil der løbende tilbydes yoga- workshops med forskellige temaer, eller gæstelærer workshops. Medlemmer af foreningen vil få disse tilbudt til lavere pris.

Yoga hos os er mere end fysisk træning. Yogaen kan være vejen til at finde ro i en travl hverdag, blive bedre til at slippe tankestrømmen og være mere til stede i kroppen og nuet. Det handler ikke kun om at blive stærkere, smidigere eller lave en udfordrende yogastilling. Alt dette er bare en ekstra bonus. Vi tilstræber at tilgodese så mange som muligt på vores forskellige hold.

Du finder yogahold både morgen og aften, de fleste af ugens dage. 

Undervisere

Diana

Jeg er Registred Vinyasa Yoga Teacher 200 hours (RYT200) hos "Frog Lotus Yoga" og uddannet af grundlæggeren Vidya Jaqueline Heisel. Det er en amerikansk international certificeret uddannelse. I 2016 Registred 100 hours YIN Yoga Teacher uddannelse hos australske Tina Nance, ligeledes international certificeret uddannelse. Jeg efteruddanner mig ofte på mine ferier, hvor yogaen altid er med i form af studiebesøg, workshops eller kurser, om det er Los Angeles, Bali, Indien eller Thailand. En øm ryg, "tvang" mig ind i yogaen for mange år siden, massage blev i længden for dyrt. Yogaen hjalp på spændinger både i krop og sind, jeg besluttede derfor at  uddanne mig for at give yogaen videre til andre. Yoga må gerne udfordre og rykke grænser, men jeg lægger også vægt på at give flere udgaver af en stilling, så alle niveauer tilgodeses. Det må gerne samtidigt være sjovt og jeg meget op i at det er "stillingen ind i kroppen" og ikke omvendt. Jeg holder af mange dele af yogaen, men specielt den Kreative sekvensering i flowyogaen og det statiske og dynamisk jeg dyrker både i flow og hatha timerne.

YogaLoft er min drøm om et yogasted som matcher de bedste steder i København.

Katka

Jeg har studeret "Patanjali´s eight-limbed Astanga Yoga" hos min indiske guru på Sattva Yoga Society i København i et år og i 2009 blev jeg certificeret yoga lærer.
Jeg var meget ofte syg som barn, så jeg besluttede mig til at blive sygeplejerske, for på denne måde at finde vejen til sundhed. Men fandt ikke hvad jeg søgte i denne verden. Det gjorde jeg i yogaen.
Da yogaen kom ind i mit liv, var det som at blive genfødt. Jeg har på min egen krop oplevet den helende kraft mod smerter. Yoga har  hjulpet mig til at forstå kroppens sprog og signaler, mit sinds stemme og har endda helbredt mig for angst og depression.
Jeg underviser i en yogaform, der hjælper med at få ro i sindet, og at håndtere følelser med ro og balance. Du kommer til at føle en forøget energi og følelse af fysisk velvære. 
Jeg ønsker at sprede yogaens virkningsfulde kunst i vores skønne men kaotiske verden.
Jeg er oprindelig fra Tjekkiet og underviser på en blanding af engelsk / dansk.

Chanette

Jeg mødte yoga for snart ca. 20 år siden, men da jeg var yngre, var jeg mere drevet af den meget aktive træning, som holdsport, løb og styrketræning. Det var først for et par år siden, at jeg rigtig blev grebet af yoga´en og dens mange gode egenskaber. Udfordringer i livet, som vi nok alle har ind imellem, og min meget aktive hverdag gjorde, at jeg straks blev forelsket i Yin, og der har jeg fundet den manglende del, som medvirker til at skabe balance i mit sind og i min krop. 

Jeg interesserer mig meget for den virkning Yin har både som selvhealing via asanas (øvelser med lange dybe stræk) og den indre opmærksomhed gennem nærvær. Jeg syntes desuden det er super spændende at arbejde med teorien omkring påvirkning af meridianbanerne, og hvordan Yin kan bruges som restitution imellem andre træningsformer samt skabe fornyet energetisk flow igennem kroppen.

Jeg kan godt lide at undervise med fokus på et emne, en årstid, hverdagens små udfordringer, bestemte områder på kroppen eller blot nærvær. Jeg henter som regel inspiration i mit eget liv og hvad der rør sig der. Jeg elsker at skabe billeder via visualisering til at guide fokus, stemning og opmærksomhed. Lyd i undervisningen (chakra chanting) er også noget du fra tid til anden vil møde på mine timer.

Jeg lægger vægt på, at Yin skal have både en beroligende og energetisk effekt alt efter hvornår på dagen undervisningen foregår.  Min intension er at du skal opleve en indre ro og veltilpashed. Jeg bestræber mig desuden på at give præcise guidninger, så alle kan følge med – uanset niveau. Ved særlige fokusområder lægger jeg desuden vægt på at fortælle, hvorfor og hvad vi påvirker i øvelsen. 

Jeg har en 200 timers (RYT200) certificering som Yin instruktør fra Sattva i Kbh.

 

Belle

23-årige australske Belle Hart har fra en meget ung alder indirekte såvel direkte, været engageret i en praksis med yoga og meditation.

I 2012 hvor hun var med sin tante i Schweiz, blev hun naturligt og intuitivt draget ind i yogaens verden gennem mange undervisningsseancer.

I forlængelse af denne praksis uddannede hun sig I 2014 til yogalærer i en 350 timers uddannelse fra My Health Yoga i Australien. Denne uddannelse gav bogstaveligt talt Belle en opvågning hvor hun begyndte at fornemme sit eget jeg.

Belles hjerte er i den blide ende af yogadelen. Hun er derfor oplagt til at overtage Blid Hatha fredag morgen efter Anne.

Undervisningen vil hovedageligt foregå på engelsk, men Belle øver sit danske, så tag godt imod hende og lær hende gerne lidt dansk.

Yogaens sprog er internationalt, så mød op med åbent sind – Belle glæder sig meget til at undervise i Yogaloft, hvor hun lige nu bor og arbejder på Møn. 

YOGALOFT.DK - YIN

Christina

Jeg er uddannet og eksamineret yogalærer fra Dansk yoga i 2014, en uddannelse med en lang tradition bag sig. Uddannelsen er  på 830 timer over 2½ år med basis i den klassiske Hatha tradition. Uddannelsen går også i dybden med de mange forskellige fysiske udfordringer man kan have med sig i livet. Har derudover videreuddannet mig i den mere meditative og restortive del af yogaen hos Sussie Jensen indenfor Dansk Yoga Uddannelse.

 Allerede fra ganske ung teenager dyrket yogaen i en eller anden form. Det har været en stor gave for mig allerede fra mine ungdomsår at, rejse ind i sindet og lære at implementere gode meditative redskaber, se og mærke kroppen og åndedrættet for at opnå mere ro i sindet og kende og lytte til kroppens grænser.

Jeg lægger stor vægt på at inddrage så mange lag af yogaen og dens iboende filosofi så muligt, i håb om at mine elever får en så fuldendt oplevelse af yogaens mange blade som muligt, så den enkelte får en oplevelse af at krop, sind og åndedræt kan forenes og tale bedre sammen. Jeg brænder for at give yogaen videre til andre, uanset alder og formåen.

 

YOGALOFT.DK - YIN

Maria S

Mit første møde med yoga var på en aftenskole for over 20 år siden, og lige siden har yoga været en del af mit liv - det var ganske enkelt kærlighed fra første stilling.

Jeg er uddannet hatha yogalærer fra My Yoga v/Kira Løve, yin yogalærer fra Sattva yoga v/Mari Nordstrøm, mindfulness-instruktør og er RYT 200 registreret yogalærer af det amerikanske yogaforbund Yoga Alliance.

Jeg er dybt forelsket i yin yogaens enkle og meditative form, der med sin overgivelse til tiden og tyngdekraften på forunderlig vis udøver sin magi på krop og sind.

På mine klasser vil der især være fokus på din indre praksis, og det er min intention, at du vil opleve et stille rum med ro til blot at være.

Maria T

Jeg mødte min første yogalærer i de franske Pyrenæer i midten af 90erne. Han var storryger og stod altid på hovedet.

Men han lærte mig noget vigtigt: at lytte til mit hjerte - og følge det.

Da jeg efterfølgende kom til København startede jeg med en dynamisk yogapraksis inden for Asthanga Yoga, men fik efterhånden så mange skader af det, at jeg måtte opgive, og troede til sidst at min krop slet ikke var bygget til yoga.

Det var først da jeg mødte Anusara Yoga (i 2009) at jeg oplevede det modsatte, at kroppen ikke skal tilpasse sig stillingerne, men omvendt stillingerne må justeres efter kroppen.

Yogaen er ikke et mål i sig selv, men måden at komme dybere ind i kroppen (og livet) på.

Derfor blev Anusara Yoga mit udgangspunkt, og jeg har studeret med internationale kapaciteter som John Friend, Sianna Sherman, Christina Sell og mange andre. Siden har jeg taget flere uddannelser hos Hamsa Yoga – inden for filosofi, restorativ yoga og yogateknik.  

Kommer du til mine klasser, kan du forvente en dynamisk energi, men med et solidt fokus på sikker alignment.

Jeg har desuden en særlig passion for yogafilosofi, leg med asanas og på at få løftet stemningen for os alle i undervisningen.

Yoga underviser Yogaloft

Maj-Britt

Jeg er RYT200 yogalærer fra LagoCpH af Peter Kaaberbøl Kristensen og Chrell Kemnitz med speciale i somatisk alignmentbaseret vinyasa slow-flow, samt Yin immersion hos Mari Nordstrøm, Satwa Yoga.

Jeg behersker desuden yogamassagen Ancient Thai.

Jeg har min baggrund i fitnessverdenen, hvor jeg har undervist i forskellige programmer bl.a. yoga, pilates og tai chi. Min favorit er det dynamiske vinyasa flow, men højt på min liste står også  mindfull yoga-typer som f.eks. Yin.

Jeg ynder at krydre min Satsang (indledning) eller min guidede meditation med lidt hverdagsfilosofi/poesi, og lader mig inspirere af alt fra Yoga Sutras til diverse forfattere og sangskrivere eller naturen.  

Oplevelsen af den dynamiske magi i transaktionerne mellem asanas står i høj kurs hos mig. Tai chi med de bløde kontrollerede nærmest dansende bevægelser passer godt hertil, og tilsætter du din fulde og opmærksomme bevidsthed bliver hele dit vinyasa flow en meditativ praksis i bevægelse, hvor du har muligheden for tilstedeværelse i nuet.

Alignments har min opmærksomhed, da det er her de mere subtile fornemmelser kan udvikles og forfines, så du vil opleve, at jeg med let hånd guider dig, for at optimere din oplevelse i kroppen, naturligvis med respekt for dine grænser.  

Yoga blev for alvor en del af mit liv, da jeg for nogle år siden fik en cancerdiagnose.

Undervejs i mit behandlingsforløb måtte jeg give afkald på al anden form for træning, men opdagede at yoga vedligeholdt min fysik og tilmed sørgede for min mentale helse.

Jeg slipper aldrig yogaen igen.

Majbritt

Yoga for børn nyder jeg meget at arbejde med, da det er min erfaring at de fleste børn syntes at børneyoga er fedt, de fleste syntes også det er hårdt at stå i uvante stillinger. Børnene får øget fysik, koncentrationsevne og kommer i balance med sig selv. 

Jeg er mor til to piger i børneyoga alderen.

Er uddannet børneyoga -og mindfulness instruktør, og har igennem Blå Himmel Hjertebarn uddannelsen. Dagligt arbejder jeg som pædagog og er derfor meget vant til at have med børn at gøre.

Børneyoga er en yoga form der er tilpasset børn, og vi laver samme stillinger som de voksne kender fra yoga, men dette sker igennem fortællinger eller remser. 

Vi arbejder meget med vejrtrækningen, men på en sjov og legene måde således at børnene bliver opmærksomme på den måde de trækker vejret. 

Christine Lucia

Er på barsel .... :-)

Jeg er uddannet og eksamineret i Indien i 2015 fra Trimurti Yoga 200 hours (RYT200), hvor jeg specialiserede mig i vinyasa og yin. Jeg holder i mine klasser meget af at arbejde med kombinationer af yin og yang energier, på den ene side den kraftfulde og dynamiske yoga og på den anden side den stille og meditative yoga, der tillader os at arbejde på dybere niveauer, fysisk såvel som mentalt og emotionelt. Derudover er jeg uddannet cand. mag. i psykologi og sprogpsykologi fra Københavns Universitet og det var da også min interesse i den uudgrundelige menneskelige psyke, der førte mig til yogaens univers. Yogaen har helt basalt lært mig at trække vejret. Siden barn har jeg lidt af astma og som ældre opdagede jeg sammenhængen mellem mine anfald af åndenød og psykisk stress. En bevidst styring af åndedrættet hjalp mig til at blive mine vejrtrækningsproblemer kvit.På mine rejser til Indien tabte jeg mit hjerte til Bhakti yoga eller devotional yoga, hvor en central praksis er mantrasang. Jeg er særligt optaget af, hvilken åbnende virkning stemmens lyd og vibrationer kan have på krop og sind og jeg ynder at integrere lyd og chanting i min undervisning til at samle energien, skabe et øget fokus og kultivere en følelse af fællesskab. 

VEDTÆGTER FOR

YOGALOFT SYDSJÆLLAND

 

§ 1 Foreningens navn og hjemsted:

Foreningens navn er:           YOGALOFT Sydsjælland

Klubbens hjemsted er:        Nyråd hovedgade 61, Vordingborg kommune

Foreningen er stiftet:          den 15. januar 2016

                                                                       

§ 2 Foreningens formål:

Foreningens formål er at tilbyde folkeoplysende voksenundervisning, for derigennem at øge den enkelte deltagers almene og faglige indsigt og færdigheder, samt at styrke evne og lyst til at tage ansvar for eget liv, og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet.

Foreningen vil arbejde for at være et naturligt led/samarbejdspartner i Vordingborg kommunes kultur, -social og sundhedsområde, for derigennem at skabe de bedste forhold borger og lokalsamfund imellem.

Foreningen vil i dette arbejde og under betryggende forhold i det rette miljø, tilbyde og udvikle:

- yoga og bevægelsesaktiviteter

- patient- og handicaprelaterede aktiviteter

- sundhedsfremmende aktiviteter

- foredrags- og debatskabende aktiviteter

 

§ 3 Medlemmer:

Enhver kan optages som aktivt eller passivt medlem af foreningen hvis vedkommende aktivt vil arbejde for foreningens formål.

Medlemskab, herunder stemmeret på generalforsamlingen og opstillingsret til bestyrelsen opnås, når kontingent er betalt senest fem dage før generalforsamlingen.

Foreningens medlemmer og bestyrelsesmedlemmer hæfter ikke personligt for de af foreningen indgåede forpligtelser, for hvilke alene foreningen hæfter med dens respektive formue.

                                                                          

§ 4 Kontingent:

Foreningens kontingent fastsættes for et år ad gangen på den årlige generalforsamling.

 

§ 5. Regnskab og revision:

Regnskabsåret er kalenderåret.

Det reviderede regnskab med kommende års budget gennemgås på den ordinære generalforsamling.

Foreningens midler opbevares på foreningens bankkonto.

                                                                                                                   

§ 6 Generalforsamling:

Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år i februar måned og indkaldes med mindst 2 ugers varsel ved skriftlig meddelelse til medlemmerne.

Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. Alle aktive medlemmer, der er fyldt 15 år, har stemmeret på generalforsamlingen. Medlemmer under 15 år har dog stemmeret ved deres forældre eller værge. Der kan kun stemmes ved personligt fremmøde.

                                                                        

§ 7 Dagsorden:

Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter:

1. Valg af dirigent.

2. Bestyrelsens beretning.

3. Regnskab for det forløbne år til godkendelse.

4. Budget til orientering

5. Behandling af indkomne forslag.

6. Fastsættelse af kontingent.

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer.

8. Valg af revisor og suppleant.

9. Eventuelt.                                                                         

 

§ 8 Stemmeret og afstemning:

Generalforsamlingen vælger sin dirigent, der ikke må være medlem af bestyrelsen.

Generalforsamlingens beslutninger træffes ved simpelt flertal. Skriftlig afstemning gennemføres hvis mindst et medlem ønsker det.

Ved lovændringer kræves dog 2/3 flertal af de afgivne stemmer.

Dirigenten bestemmer afstemningsmåden. Skriftlig afstemning kan efter ønske foretages.

Der føres protokol over vedtagne beslutninger.

                                                                          

§ 9 Bestyrelsens ledelse:

Foreningens daglige ledelse varetages af den valgte bestyrelse eller den af bestyrelsen ansatte administrationsleder.

Foreningen tegnes ved underskrift af formanden og/eller gennem overgivet prokura til den ansatte administrationsleder.

Det er den samlede bestyrelse, der skal underskrive det årlige regnskab.

Den samlede bestyrelse er ansvarlig for at tilskud og anviste lokaler anvendes i overensstemmelse med gældende aftaler.

Bestyrelsen består af formand samt yderligere fire medlemmer.

Efter generalforsamlingens nærmere bestemmelse skal der være mulighed for at vælge et bestyrelsesmedlem blandt og af deltagerne i foreningens aktiviteter.

Valgbar til bestyrelsen er ethvert medlem, der er fyldt 18 år.

Et medlem, der ikke er til stede ved generalforsamlingen, kan vælges, så frem der foreligger et skriftligt tilsagn.

Bestyrelsesmedlemmerne vælges for en 2-årig periode. Formanden samt de 2 bestyrelsesmedlemmer er på valg i lige år, de øvrige i ulige år.

Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen med næstformand og kasserer.

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden.

                                                                          

§ 10 Ekstraordinær generalforsamling:

Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når mindst 1/3 af de stemmeberettigede medlemmer skriftligt stiller krav om det til bestyrelsen med angivelse af det eller de emner, der ønskes behandlet på generalforsamlingen.

Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes senest 6 uger efter at kravet herom er modtaget, og den skal indvarsles i lighed med ordinær generalforsamling                                                                                                                                                                          

§ 11 Opløsning/ændring af formålsparagraf:

Forslag til opløsning eller ændring af foreningens vedtægter kan kun vedtages på en ekstraordinær generalforsamling. Mindst 2/3 af de fremmødte skal stemme for forslaget hvis forslaget skal godkendes.

Ophører foreningen at eksistere tilfalder foreningens formue til et velgørende formål i Vordingborg kommune.

 

YOGALOFT Sydsjælland

Stiftet 15. januar 2016

 

Formand               Torben Matthiesen

Næstformand        Henrik Barnewitz

Kasserer                Anders Bo Jensen

Medlem                 Sanne Philipsen

Medlem                 Hanne Loop